Lajmi i fundit

Kosovari kapet duke kontrabanduar teste për Covid nga Serbia

Dogana e Kosovës ka njoftuar se ka parandaluar kontrabandimin e testeve për Covid-19, nga pikë-kalimi kufitar tek Dheu i Bardhë.

Sipas njoftimit të Doganës, gjatë kontrolles është ndaluar vetura e një shtetasi kosovar që po vinte nga Serbia me teste të kontrabanduara.

“Në pikë-kalimin kufitar të Dheu të Bardh oficerët doganor kanë arritur të parandalojnë futjen e mallrave të kontrabanduara. Në pyetjen e zyrtarit doganor se a ka diçka për të deklaruar, vozitësi (shtetas i Republikës së Kosovës) i automjeti që vinte nga Serbia  është përgjigjur negativisht. Vetura është selektuar për kontroll detal ku dogana është asistuar edhe nga policia dhe gjatë kontrollit janë gjetur të padeklaruara një sasi e testeve të shpejta për COVID-19”, thuhet në njoftim.

Njoftimi i plotë:

Prishtinë 24 gusht 2021.- Njësit e Doganës kanë arritur të parandalojnë kontrabandimin e testeve të shpejta për COVID 19.

Sasia e testeve te shpejta është si më poshtë:

1.Nasocheck Comfort SARS-COV-2 Antigen-Schnelltest-gjithsej 446 copë

2.Singclean IVD COVID-19 Test Kit (Colloidal Gold Method)- gjithsej 39 copë

3.LUNGENE COVID-19 Antigen Rapid test- gjithsej 16 KompleteX5 80 copë

4.Vicesars-COV-2 Antigen rapid test-20pce Gjithsej ne copë janë 585 copë.

Mallrat janë konfiskuara si dhe ndaj personit përgjegjës është iniciuar procedura kundërvajtëse.