Kosova kërkon nga Franca që të ketë qasje pozitive për vizat

Gjatë një vizite zyrtare në Paris, zv.kryeministri i Kosovës, Dardan Gashi, pati takime të ndara me anëtarë të Parlamentit Francez dhe me ambasadorin e Republikës së Austrisë në Francë, takime këto që ishin të fokusuara në afirmimin e mbështetjes së Qeverisë franceze për liberalizimin e vizave për Kosovën.

Me deputetin e Parlamentit të Francës, Joachim Son – Forget, i cili njëherësh është edhe nënkryetar i grupit për miqësi mes Kosovës dhe Francës, Gashi theksoi nevojën e mbështetjes së Presidentit të Francës në procesin e liberalizimit të vizave për Kosovën, duke numëruar një varg argumentesh që ndërlidhen me përmbushjen e kritereve teknike që kërkohen nga BE-ja.

“Pa dyshim, Kosova e meriton liberalizimin dhe këtë qëndrim e kam mbrojtur tashmë një kohë të gjatë. Personalisht do të jem në kontakt me kabinetin e presidentit Macron, për të siguruar mbështetjen që Kosova sa më shpejt të ketë lëvizjen e lirë”, tha deputeti Son – Forget.

Në anën tjetër, zv. kryeministri Gashi u takua edhe me ambasadorin e Austrisë në Francë, Michael Linhart, shteti i të cilit mban edhe presidencën e Këshillit të BE-së apo siç njihet ndryshe Presidenca e BE-së, nga i cili po ashtu mori mbështetje të pa rezervë në përçimin e argumenteve të qëndrueshme tek autoritetet franceze dhe ato austriake se pse Kosova meriton liberalizimin e vizave.

“Gjithsesi kosovarët duhet të lëvizin lirshëm në Evropë. Këtë mesazh, duke ia bashkëngjitur të gjitha argumentet e tjera në favor të liberalizimit të vizave, do t’i përçoj si tek autoritetet austriake, ashtu edhe tek ato franceze”, premtoi Linhart.