Glauk Konjufca

Konjufca-Tahirit: Moti ua kemi paguar rrymën Listës Serbe

Shefi Grupit Parlamentar i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), Besnik Tahiri para deputetëve e ka quajtur qeverinë aktuale të përgjumur, pasi sipas tij, kjo e fundit nuk ka reaguar me kohë për menaxhimin e krizës energjetike.

Në seancën e jashtëzakonshme për shtrenjtimin e rrymës, deputeti Tahiri theksoi se Lista Serbe e ka falë rrymën elektrike, por për këtë i ka reaguar kryetari i Kuvendit, Glauk Konjufca.

Tahiri: Lista serbe siç e dini e ka falë, në atë pjesë e paguajnë qytetarët e Kosovës rrymën elektrike, sot po flasim.

Konjufca: Moti ua keni paguar, Besnik. Qe disa vite.

Tahiri: Po, vetëm po e sqaroj. Ne sot si parti opozitare me 40 nënshkrime, me inicimin e PDK-së, LDK-së dhe AAK-së, kemi kërkuar një seancë të jashtëzakonshme për me diskutu një problem të jashtëzakonshëm, i cili prek secilin qytetarë, secilën familje. Edhe si problem i jashtëzakonshëm, po e theksoi me gjuhën me konstruktive se do të krijojë problem zinxhiror e të jashtëzakonshëm, të ngritjes së çmimeve në të gjitha segmentet e vendit tonë. Rreth shtrenjtimit të energjisë, ne si Aleancë për Ardhmërinë e Kosovës kemi ngritur çështje dhe debate, duke u nisur nga gazsjellësi amerikan, i cili është refuzuar, pastaj edhe për shtrenjtimin e energjisë, por realisht kemi pasur një qeveri të fjetur, e cila ka reaguar vetëm atëherë kur ka rënë Blloku B2.