Drenas

Komuna e Drenasit dyshon se prindërit e nxënësve ia dogjën pronën drejtorit të Arsimit

Mbrëmë është djegur prona private e drejtorit të Drejtorisë Komunale të Arsimit të Drenasit, Tafil Halilaj, në fshatin Tërdec.

Komuna e Drenasit ka shprehur solidaritet me drejtorin Halilaj, dhe dyshon se sulmi ndaj tij ka ndodhur si shkak i veprimeve të këtij të fundit, i cili kishte ndarë paralelet në shkolla të tre fshatrave.

“Veprimet e drejtorit të Arsimit, Tafil Halilaj, lidhur me paralelet e ndara, kanë qenë dhe janë në pajtim me ligjin, në pajtim me të gjitha ligjet për arsim, pa asnjë ndikim apo tendencë jashtë interesit arsimor”, thuhet në komunikatë.

Komuna e udhëhequr nga Ramiz Lladrovci kishte marrë vendim që nxënësit e shkollave në fshatrat Abri, Godanc dhe Gjergjicë të vazhdojnë procesin mësimor në shkollën amë.

Këtë vendim prindërit e kishin kundërshtuar dhe në shenjë pakënaqësie kanë protestuar disa herë.

“Moslejimi i nxënësve të vijojnë mësimin nga disa prindër edhe pse me transportin e organizuar nga Komuna, por edhe kërcënimet e personave kundër z. Halilaj, kanë tejkaluar sferën e arsimit, dhe janë shndërruar në çështje politike. Kjo është e palejueshme”, thuhet në komunikatën e Komunës së Drenasit.