Kompani

Kompania e cila u lejon punëtorëve që të shkojnë e të dalin nga puna kur të duan (Video/Foto)

Punëtorët në një fabrikë karkalecash në Japoni nuk kanë nevojë të punojnë, përderisa nuk e ndjejnë atë.

Fabrika bëri shkurtime të mëdha të fuqisë punëtore në një përpjekje për të përmirësuar efikasitetin e punës në pesë vite. Por në vend që t’i lënë punëtorët të largohen, ata kanë hequr konceptin e një orari. Pra, punëtorët mund të shkojnë dhe të dalin kur të duan nga puna.

E vetmja gjë që duhet të bëjnë është të tregojnë tek menaxheri sa orë kanë qëndruar në punë. Madje atyre u lejohet edhe të marrin një ditë pushim gjatë javës, kur të duan. Ata mendojnë se në momentin kur punëtorëve u lejohet të menaxhojnë vet punën ata janë më produktiv.