KFOR

Komandanti i KFOR-it në bisedë me BE-në, Kosovën dhe komandantin e ushtrisë serbe për të gjetur zgjidhje

KFOR në komunikatën e lëshuar para pak minutave, kanë deklaruar se janë në bisedë me Bashkimin Evropian, institucionet e Republikës së Kosovës dhe komandantin e ushtrisë serbe për të gjetur sa më parë një zgjidhje për situatën e krijuar në veri të Republikës së Kosovës.

„Komandanti i KFOR-it është në kontakt të ngushtë dhe të vazhdueshëm me të gjitha palët e interesuara ndërkombëtare, përfshirë BE-në, Shefin e Shtabit të Forcave të Armatosura të Serbisë dhe me institucionet në Kosovë, dhe po punon intensivisht për të gjetur një zgjidhje“, thuhet në reagimin e tyre.

Gjithashtu KFOR-i ka bërë të ditur se ndodhen në Banjskë dhe se janë të gatshëm të përgjigjen nëse shfaqet nevoja.