USB-C

Kjo kabllo mund të ndihmojë në lehtësimin e tranzicionit USB-C të iPhone

A keni dëgjuar që iPhone 15 tani ka USB-C? Kjo është një gjë e shkëlqyeshme dhe e vonuar, por do të thotë se do të ketë një periudhë tranzicioni ku disa prej nesh do të përfundojnë duke u përballur me iPhone-ët Lightning dhe USB-C në jetën tonë, veçanërisht nëse jetojmë me dikë që nuk është i gatshëm të blej iPhone të ri menjëherë.

Kjo është veçanërisht e rëndë nëse ndani një automjet dhe dëshironi të përdorni CarPlay në të – do t’ju duhet një mënyrë për të lidhur iPhone-in tuaj të ri USB-C dhe për të mbajtur një lidhje Lightning për personin tjetër që përdor veturën.

Përveç aftësive të tij me shumë porta, gjëja tjetër që e bën të shkëlqyeshëm këtë kabllo të veçantë është fakti se ai është i tërheqshëm, kështu që nuk keni nevojë të merreni me mbështjelljen ose organizimin ndryshe të kabllos kur dilni nga vetura – thjesht tërhiqeni në të dy skajet dhe mbyllet me zinxhirë, shkruan The Verge, përcjell Telegrafi.

Është gjithashtu mirë ta zgjeroni atë vetëm në gjatësinë që ju nevojitet në vend që të keni një kabllo shumë të gjatë të mbështjellë në konzolën qendrore.

Përafërsisht 12 dollarë për dy kabllo, kjo nuk është aspak e vështirë. Dhe meqenëse mekanizmi i tërhequr do të konsumohet përfundimisht, ai vjen me një rezervë gati për t’u përdorur.

Nëse keni një veturë vërtet të re që ka porte USB-C për CarPlay, do t’ju duhet një përshtatës, pasi ky përdor USB-A për t’u futur në pjesët hyrëse të veturës. Por shumica e veturave në rrugë sot do të jenë në gjendje të përdorin kjo është mirë.