OKB

Kina e Kuba kundërshtojnë rezolutën, Azerbajxhani s’do të votojë

Pas Vuçiqit, në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së ka folur përfaqësuesi i Kinës që ka thënë se rezoluta do të ngritë shumë çështje në rajon. Ai ka thënë se kjo s’do të kontribuojë në harmoninë dhe paqen në Ballkan e Evropë. Kina do të votojë kundër rezolutës.

Përfaqësuesi i Azerbajxhanit ka thënë nuk do të votojë për propozimin.

Abstenim ka paralajmëruar Namibia.

Edhe Nikaragua ka njoftuar se do të votojë kundër teksa ka përmendur bombardimet “e padrejta” të NATO-s të para 30 vjetëve.

Egjipti ka thënë se do të votojë pro rezolutës, ndërsa Emiratet e Bashkuara Arabe do të abstenojnë.