Siguria

Këto janë veturat më të sigurta të vitit 2018

Këto janë Veturat më të sigurta të vitit 2018.

1. Mercedes A Class

Makina më e sigurt në kategorinë e Karaktereve të Vogla Familjare, Klasa A mori një rezultat 96% për të rriturit, 91% për banorët e fëmijëve, 92% për përdoruesit e rrugëve të rrezikuara dhe 75% për sigurinë. Mund të frenohet automatikisht kur një këmbësor ose një çiklist kalon rrugën e tij, dhe gjithashtu mund të zvogëlojë shpejtësinë e tij apo edhe të frenojë në një pikë të plotë në mjediset urbane dhe urbane. Një sistem ndihmës i korsirave dhe një mbulesë aktive plotësojnë tiparet e veta të sigurimit të sigurisë.

2.Lexus ES

Makina më e sigurt në kategorinë e madhe familjare, Lexus ES mori një rezultat 91% për të rriturit, 87% për banorët e fëmijëve, 90% për përdoruesit e rrugëve të cenueshme dhe 77% për sigurinë. ES 300h testuar gjithashtu kishte të gjitha tiparet e ndihmës të sigurisë që automatikisht ndaluar makinën nga drejtimin në këmbësorë, çiklistë ose makina të tjera dhe të ndihmojë atë të mbajë korsinë e saj. ES është gjithashtu e veçuar si makina më e sigurt elektrike dhe hibride në Evropë (Euro NCAP nuk ka testuar ende modelin Tesla 3).

3.Hyundai NEXO

Makina më e sigurt në kategorinë e madhe jashtë rrugës, mori një rezultat 94% për të rriturit, 87% për banorët e fëmijëve, 67% për përdoruesit e rrugëve të cenueshme dhe 80% për sigurinë.