Kafshët

Këto janë kafshët që vdesin menjëherë pasi të kryejnë marrëdhënie

Duket e çuditshme, por riprodhimi vetëvrasës është i zakonshëm në natyrë.

Ka një numër të habitshëm të kafshëve që ngordhin menjëherë pas marrëdhënies seksuale ose jo shumë kohë pas sezonit të çiftëzimit.

Meshkujt sidomos janë të detyruar të jetojnë shpejt dhe të vdesin me të vërtetë të rinj – shpesh mbijetojnë vetëm për rreth një vit.

Megjithatë, shkencëtarët nuk janë 100 për qind të sigurt, por mendojnë se ngordhja mund të ketë të bëjë me adaptimin dhe mbijetesën.

Kafshët meshkuj që ngordhin menjëherë pas çiftëzimit nuk qëndrojnë përreth për të ngrënë të gjithë ushqimin dhe për të marrë hapësirë.

Për të kuptuar se cilat janë ato kafshë, ndiqini fotografitë e mëposhtme.

1. Kameleoni

2. Antechinus Mashkull

3. Mantisi femër

4. Merimanga me shpinë të kuqe (mashkull)

5. Oposumi brazilian mashkull