ushqimet

Këto gabime në ushqim ju bëjnë të dukeni më të vjetër

Zgjedhjet tona dietike kanë një ndikim të rëndësishëm si në shëndetin e trupit ashtu edhe në pamjen tonë. Lëkura dhe flokët tanë ndikohen ndjeshëm nga ushqimet që hamë. Por a e dini se ka ushqime që i “shtojnë” vite lëkurës dhe bëjnë të dukemi më të vjetër se sa jemi në të vërtetë?

Sheqeri

Trupi ka nevojë për një sasi të caktuar sheqeri për të funksionuar, por shumë sheqer ka efekte negative. Shumë studime kanë treguar se sheqeri mund të dëmtojë trurin, duke rritur prodhimin e radikaleve të lira dhe duke kontribuar në zhvillimin e kancerit. Ai gjithashtu ndikon në sistemin imunitar dhe shkatërron elastinën dhe kolagjenin, proteina që sigurojnë lëkurë të fortë dhe elastike.

Kripa

Natriumi rrit presionin e gjakut, ndërsa konsumimi i tepërt i kripës e detyron trupin të mbajë lëngje. Kjo nga ana tjetër e bën të vështirë rrjedhjen e gjakut nëpër arterie. Rritja e presionit të gjakut mund të çojë në probleme me zemrën. Ashtu si sheqeri, kripa gjendet në sasi të mëdha në shumë nga ushqimet e gatshme që konsumojmë.

Yndyrnat trans

Efekti më i keq i konsumimit të tepërt të yndyrave trans është shtimi në peshë. Kilet e tepërta bëjnë që të gjitha organet tuaja të punojnë më shumë se normalisht për të funksionuar siç duhet dhe për të siguruar gjakun me të gjitha vitaminat dhe mineralet e nevojshme për trupin. Trupi është në një gjendje të vazhdueshme rinovimi dhe “riparimi”, por pesha e shtuar trupore e vonon në masë të madhe këtë proces dhe bën të dukeni më të vjetër se sa jeni.