Faza 2

Këto biznese do të hapen nga nesër në Kosovë

Qeveria e Kosovës ka marrë vendim për lirimin e masave në fazën e dytë, sipas të cilës parashihet që disa biznese të fillojnë aktivitetin e tyre.

Kryeministri në detyrë, Albin Kurti dhe ministri në detyrë i Shëndetësisë, Arben Vitia, kanë njoftuar për bizneset që do të hapen nga 18 maj, por për shkak se rreziku ende nuk ka kaluar, ata kanë njoftuar se do të vazhdohet me një orar të kufizuar të lëvizjes, ku çdo qytetari do t’i lejohet dalja dy herë në ditë nga dy orë sipas shifrës së parafundit të kartës së identitetit.

Kurti në një konferencë për media, ka thënë se këto javët e fundit kanë parë se nga masat që kanë ndërmarrë kanë parë se si ka rënie në numrin e të infektuarve me Covid-19, por edhe kanë parë se ka edhe ngritje të numrit të rasteve.

Kjo është lisat e plotë e bizneseve që do të hapen nga e hëna: