KEDS

KEDS tregon cilat zona do të mbesin pa rrymë

KEDS ka bërë të ditur se do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit.

Sipas njoftimit, ndërprerja e rrymës do të ndodh për shkak të punimeve në rrjet.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

15.12.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10[kV] Lipjan do të ndërprehet:

LP 10[kV] Sllovi (kodi: 41000003) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Gushterica e Ulët, Gushterica e Epërme, Dobratin, Gadime e Ulët (një pjesë), Gllavicë, Livagjë, Marec, Sllovi dhe Smallushë.

Arsyeja: Evitim rreziku, kalimi I rrjetit 10kV ne degëzimin e tensionit të mesëm TS Shkolla-Dobratin.

Pejë

1.

Në Stabilimentin Klina 10 [kV] do të ndërprehet:

LP 10[kV] Volljaku (kodi: 52000102) në dy termine nga ora 08:00 deri 09:30 dhe nga ora 15:30 deri 17:00

Vendet: Fshatrat: Deiq (një pjesë), Volljakë dhe Zajm.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, ndarja e urave të tensionit të mesëm.

2.

Në Stabilimentin Klina 10 [kV] do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Betonjerka (El. E bet) (kodi: 52000102003) nga ora 08:00 deri 17:00

Vendet: Fabrika e elementeve të betonit Rastok – Dollovë.

Arsyeja: Për shkaqe sigurie, përfundimi i punimeve nga gurthyesi “REA Sh.p.k”

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10[kV] Vushtrria 2 do të ndërprehet:

LP 10[kV] Pestova Mulliri (kodi: 73000010) prej orës 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: 9 konsumatorë komercial në fshatin Pestovë, Maxhunaj dhe Dumnicë (një pjesë)- Mulliri Elektrik 1, Mulliri Elektrik 2-Maxhunaj, Fabrika e Patateve ”Qips”Pestovë, Restorani ” Ura e Gurit ”Maxhunaj, Fabrika e Drurit ” BINI ” Maxhunaj, Fabrika e Seperacijonit Maxhunaj.

Arsyeja: Evitim rreziku, rregullimi i prishjes në rrejtin 04 kV TSB Nadakovc, që janë pa energji elektrike për shkak të shtyllave të thyera.

2.

Nga TS 110/10[kV] Vushtrria 2 do të ndërprehet:

LP 10[kV] Nadakovc (kodi: 73000014) prej orës 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: Btp Petroll, te përmendorja e Hamdi Feratit, Nadakovc- Gubetini, Nadakovc-blinda, Naser Imeri, Sfaraqak dhe lagjja Xhafaj.

Arsyeja: Evitim rreziku, rregullimi i prishjes në rrjetin 04 kV TSB Nadakovc, që janë pa energji elektrike për shkak të shtyllave të thyera.

16.12.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prizren

1.

TS 110/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Stabilimenti në Peqan nga ora 09:00 deri në ora 12:00.

Trafostacionet që do të mbesin pa tension:

TS 10/0.4 kV Bllaca VI lagjja Sukaj (Kodi: 32000007005)

TS 10/0.4 kV PEQANI (Kodi: 32000007006)

TS 10/0.4 kV Duhla Kraishte (Kodi: 32000007007)

TS 10/0.4 kV Duhla, B.Qatani (Kodi: 32000007008)

TS 10/0.4 kV Duhel, Lagjja Sopaj (Kodi: 32000007009)

TS 10/0.4 kV Duhel restorant Giri (Kodi: 32000007010)

TS 10/0.4 kV Bllaca V Bajraktare (Kodi: 32000007011)

TS 10/0.4 kV Bllaca I shkolla (Kodi: 32000007012)

TS 10/0.4 kV Bllaca II Zekollët-Elezaj (Kodi: 32000007013)

TS 10/0.4 kV Bllaca III Kroni blinde (Kodi: 32000007014)

TS 10/0.4 kV Bllaca II Lumaj (Kodi: 32000007015)

TS 10/0.4 kV Kyqyket Bllacë (Kodi: 32000007031)

TS 10/0.4 kV Bllac (Kodi: 32000007032)

TS 10/0.4 kV Zekollet-Bllacë (Kodi: 32000007033)

TS 10/0.4 kV N.T.P.Kroni Bllacë(Kodi: 32000007034)

TS 10/0.4 kV TS Beco (Kodi: 32000007035)

TS 10/0.4 kV Lagjja Hoxaj-Bllacë (Kodi: 32000007036)

TS 10/0.4 kV Duhel (Kodi: 32000007040)

TS 10/0.4 kV Dule- Lagja te xhamija (Kodi: 32000007041)

TS 10/0.4 kV Duhël-lagjja Rrafshi (Kodi: 32000007042)

TS 10/0.4 kV Bllacë (Kodi: 32000007045)

Vendet: pjesë e fshatrave Bllacë, Duhël, Peqan dhe TS Beco.

Arsyeja: Evitim rreziku, kyçja e LP në kabllo dhe ndërrimi i shtyllës së tensionit të mesëm.

16.12.2022

Punime në projekte investive

Mitrovicë

1.

Nga NS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

NS – net 10/0.4kV në Stabiliment nga ora 09:00 deri 12:00

1. NS 10/0.4kV PTK (kodi: 73000002005)

2. NS 10/0.4kV Kalaja (kodi: 73000002006)

3. NS 10/0.4kV TS Sami Ferizi Te çerdhja (kodi: 73000002008)

Vendet: Rrugët: Adem Jashari, rruga e Tiranës (një pjesë), konsumatorë në sheshin Hasan Prishtina (një pjesë), Ismail Qemali, Kalaja dhe Marin Barleti.

Arsyeja: Lidhja e daljeve daljeve të reja 0.4 kV në TS 10/0.4kV PTK.

2.

Nga NS 110/10(20)[kV] Skenderaj do të ndërprehet:

LP 10[kV] Likovci (kodi: 74000001) nga ora 08:00 – 10:00 dhe nga ora 15:00 – 17:00

Vendet: fshatrat: Arbëri e Epërme, Arbëri e Poshtme, Likovcë, Makërmal, Morinë, Plluzhinë, Pozhullë, Murg, Obri e Ulët, Obri e Epërme, Rrezallë, Shtuticë, Ticë, Tushil dhe një pjesë e Skenderajt.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, ndarja e urave të tensionit të mesëm.

3.

Nga NS 110/10(20)[kV] Skenderaj do të ndërprehen:

NS – net 10/0.4[kV] që mbesin pa tension nga ora 08:00 deri 17:00 janë:

1. NS10/0.4[kV] Morinë-1 kodi: 74000001001

2. NS10/0.4[kV] Morinë-2 (Varrezat) kodi: 74000001002

3. NS10/0.4[kV] N.T.SH. “RREZE COMERCE”kodi: 74000001058

4. NS10/0.4[kV] Morinë-3 kodi: 74000001003

5. NS10/0.4[kV] Morinë-4 kodi: 74000001004

6. NS10/0.4[kV] Makermal-Gogjuli kodi: 74000001005

7. NS10/0.4[kV] Makermal-Xhinovci-1 kodi: 74000001006

8. NS10/0.4[kV] Likocë i Ri kodi: 74000001007

9. NS10/0.4[kV] Plluzhine-Kastrati (te Shkolla) kodi: 74000001008

10. NS10/0.4[kV] Polluzhe-Veliu kodi: 74000001009

11. NS10/0.4[kV] Shtuticë-Shkolla kodi: 74000001010

12. NS10/0.4[kV] Shtuticë-Lagjja Bilalli kodi: 74000001060

13. NS10/0.4[kV] Shtuticë-Lagjja Bilalli kodi: 74000001059

14. NS10/0.4[kV] Plluzhinë-Istogu -1 kodi: 74000001011

15. NS10/0.4[kV] Plluzhinë-Istogu – 2 kodi: 74000001012

16. NS10/0.4[kV] Makerrmal Xhinovci – 2 kodi: 74000001047

17. NS10/0.4[kV] Makerrmal Xhinovci-3 kodi: 74000001048

18. NS10/0.4[kV] Shtuticë-2 Pompat kodi: 74000001054

19. NS10/0.4[kV] A&BB SH.P.K Arif Qazim Aliu kodi: 74000001057

Vendet: fshatrat: Morinë, Makermal, Plluzhine, pjeserisht (Likovc, Makermal, Polluzhe, Shtuticë)

Arsyeja: Projekte investive, zhvendosje e trafostacionit “Morine 2 (Varrezat) ” – LOT 23, sipas projektit.

Prishtinë

1.

Nga NS 110/10(20) [kV] Prishtina 2 dhe NS 110/10(20) [kV] Prishtina 7

do të ndërprehen keta TS – a nga ora 09:00 deri në ora 21:00

P.S: Ndërprerja do të realizohet transformotor pas transformotori, jo e gjithë dalja në të njëjtën kohë dhe koha e shkyçjes së transformatorëve në kushte normale nuk do të zgjasë shumë.

1. TS 10/0.4 kV Qemajl Imeri”Ariani Company”shpk kodi: 19000036207

2. TS 10/0.4 kV Dashmir Limaj N.N.P.”Standard Plus” kodi: 19000036277

3. TS 10/0.4 kV Prishtina e re kodi: 19000036152

4. TS 10/0.4 kV Fakulteti elektroteknik kodi: 19000036311

5. TS 10/0.4 kV Fakulteti i Ndërtimtarisë kodi: 19000036312

6. TS 10/0.4 kV Qendra tregtare kodi: 19000036318

7. TS 10/0.4 kV S. shpërndarës Bregu i Diellit 8 kodi: 19000036316

8. TS 10/0.4 kV Bregu I Diellit I trafa 9 kodi: 19000036315

9. TS 10/0.4 kV “Florin Krasniqi” (objekti banesor) kodi: 19000036320

10. TS 10/0.4 kV “Ontexi Construction-Florin Krasniqi kodi: 19000036228

11. TS 10/0.4 kV Bregu I Diellit i trafo 4 kodi: 19000036313

12. TS 10/0.4 kV Bregu I Diellit i trafo 6 kodi: 19000036314

13. TS 10/0.4 kV Bregu i Diellit 1 TS 7 kodi: 19000036317

14. TS 10/0.4 kV Bregu I Diellit I trafo 10 kodi: 19000036319

15. TS 10/0.4 kV Fuad Pashë Dibra 5(Dukagjin Hoxha) kodi: 19000036310

16. TS 10/0.4 kV Fuad Pashë Dibra 1 kodi: 19000036305

17. TS 10/0.4 kV Fuad Pashë Dibra 2 (Nazmi Qitaku) kodi: 19000036306

18. TS 10/0.4 kV Fuad Pashë Dibra 3(Skender Kastrati) kodi: 19000036307

19. TS 10/0.4 kV Fuad Pashë Dibra 4(banesat e Shqipërisë) kodi: 19000036308

20. TS 10/0.4 kV Rambuje 2 kodi: 19000036140

21. TS 10/0.4 kV Lumezët( Rambuje 4 ) kodi: 19000036309

22. TS 10/0.4 kV Rambuje 3 kodi: 11000018141

23. TS 10/0.4 kV Ibrahim Gavas”EL CONSTRUCTION”SH.P.K kodi: 11000018201

24. TS 10/0.4 kV Lordi Bajron kodi: 11000018157

25. TS 10/0.4 kV Isa Kuqi (Lidhet te Banesa e R. Hajdarit) kodi: 11000018198

26. TS 10/0.4 kV Lutë Fetahu “FFB-TRADE” shpk kodi: 11000018254

27. TS 10/0.4 kV Qemajl Pozhegu “ POZHEGU BROTHERS” kodi: 11000018248

28. TS 10/0.4 kV Sulejman Rrahmani NNT “S & N=2” kodi: 11000018272

29. TS 10/0.4 kV “Driloni Com”Dalip Gashi kodi: 11000018224

30. TS 10/0.4 kV N.P.”BESA KOMERCE” kodi: 11000018249

31. TS 10/0.4 kV Norbert Jorkli 3(Faktikisht Novosellët ) kodi: 11000018091

32. TS 10/0.4 kV Norbert Jorkli 2 kodi: 11000018090

33. TS 10/0.4 kV 1 Tetori kodi: 11000018126

34. TS 10/0.4 kV De-kos Afrim Berisha kodi: 11000018240

35. TS 10/0.4 kV Shqiptar Novosella “Dardania SH Company”SH.P.K kodi: 11000018264

36. TS 10/0.4 kV Velania kodi: 11000018086.

Vendet: Pjesë të rrugëve – Mehmet Gradica, Hyzri Talla, Enver Maloku, Xheladin Rekaliu, Hjarullah Avdullahu, Abdyl Frashëri, Ganimete Tërbeshi, Garibaldi, Lordi Bajron; një pjesë e rrugëve – Bedri Shala, Gazmend Zajmi , Lordi Bajron, Kaçaniku, Ali Kelmendi, Shaip Spahija, Jashar Salihu, Isa Kastrati, 1 Tetori, Edmond Hoxha dhe Shaip Kamberi.

Arsyeja: Projekte investive, konvertimi i daljes në nivelin e tensionit nga 10kV në 20kV i TS-vë – (P2-P7_Feeder1).

16.12.2022

Punime nga palët e treta

Pejë

1.

TS 110/10 kV Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Loxha (kodi: 51000008) prej orës 11:30 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Graboc, Lubeniq, Loxhë, Raushiq, Raushiq i Ri (një pjesë), Strellc i Epërm, Zagermë (një pjesë) dhe Zllopek (një pjesë), si dhe një pjesë e rrugës Dardanija 2.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 0.4kV dhe 20kV, sipas zgjidhjes teknike.

Gjilan

1.

Nga NS 35/10[kV] Lladovë do të ndërprehet:

LP 10[kV] Pasjan (kodi: 61066013) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Burincë (një pjesë), Lipovicë (një pjesë), Llashticë, Muçibabë dhe Pasjan.

Arsyeja: Vendosja e shtyllës së re të tensionit të mesëm 10kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

Prizren

1.

Nga NS 110/35/10[kV] Prizreni 3 do të ndërprehet:

LP 10[kV] Kamenica (kodi: 31000029) nga ora 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: rrugët: 101 Enver Hadri, 130 Beslidhja (një pjesë), 15 Faik Çabrati (një pjesë), 17 Mbreti Gent, 18 Beteja e Pashtrikut, 196 Aleks Buda, 205 Janina, 206 Arta, 208 Flamuri, 222 Ali Pashë Tepelena (një pjesë), 239 Luj Pasteri, 240 Petro Marko, 35 Skender Latifi, 37 Verrat e Llukës, 38 Afrim Bytyqi, 40 Ismail Qemajli, 41 Lasgush Poradeci, 42 Ismet Gashi, 49 Aziz Kelmendi, 51 Jashar Salihu, 54 Enkelejët, 55 Sadik Ramë Gjurgjeviku, 65 Brigadat, 7 Ismail Kryeziu, Arban, Jeta e Re, Përparimi dhe Tranziti (një pjesë); fshatrat: Petrovë (një pjesë) dhe Rrallinë (një pjesë).

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 0.4kV dhe 20kV, sipas zgjidhjes teknike.