Kanella bën mrekulli ndaj shumë sëmundjeve

Kanellë është një aromë shumë e shijshme.

Ajo është çmuar për cilësitë e saj medicinale për mijëra vjet.

Edhe shkenca moderne tani ka konfirmuar atë që njerëzit e kanë njohur ndër shekuj, transmeton Klan Kosova.

Këto janë 10 përfitimet shëndetësore të kanellës që janë vërtetuar nga kërkimet shkencore:

Kanella ka substanca të shumta që kanë edhe medikamentet

Është e mbushur me antioksidantë

Ka anti-inflamatore

Mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjes së zemrës

Mund të përmirësojë ndjeshmërinë ndaj insulinës hormonale

Ul nivelin e sheqerit në gjak dhe ka një efekt të fuqishëm anti-diabetik

Mund të ketë efekte të dobishme në sëmundjet neurodegjenerative

Mund të iu mbrojë nga kanceri

Kanella ndihmon në luftimin e infeksioneve bakteriale dhe kërpudhave

Mund të ndihmojë në luftën kundër virusit HIV