vetura

Kamerat e BMW-së incizojnë 20 sekonda para dhe 20 pas në rast të aksidentit

Në modelet e saj të fundit, BMW ka ofruar një funksion të quajtur “Drive Recorder”. Ky funksion ruan pamjet nga kamerat në veturë menjëherë dhe pas një përplasjeje.

Me përparimin e përshpejtuar të teknologjisë në automjete, prodhuesit po ofrojnë gjithnjë e më shumë karakteristika që janë në dispozicion përmes sistemeve multimedia.

Kështu që në fillim të këtij viti, BMW nisi sistemin më të ri multimedia “iDrive 7.0” për pronarët e modeleve Series 3, 7, 8, si dhe SUV-ëve X5 dhe X7 për të përdorur funksionin “Drive Recorder”.

Ky funksion bazohet në kamerat 360-shkallësh që i posedon automjeti dhe shërben për të ruajtur pamjet dhe, në rast të një aksidenti trafiku, për t’i përdorur ato më vonë për të pastruar parandalimin e aksidenteve.

Në automjetet e BMW-së, ky funksion është pjesë e sistemit Parking Assistant Plus dhe mundëson incizimin automatik të videove deri 40 sekonda – 20 sekonda para dhe 20 sekonda pas një aksidenti.

Sistemi gjithashtu mund të rregullohet manualisht përmes menysë iDrive, kështu që ju mund të kapni zona interesante lëvizëse ose, për shembull, pista garash nëse pronari zgjedh të provojë aftësitë e tij në timon gjatë një “dite turistike” kur lejohet te amatorët.

BMW nuk është prodhuesi i parë që mundëson këtë funksion, pasi Tesla ofroi një veçori të ngjashme disa vjet më parë./ksp