COVID-19

Kamala Harris paralajmëron se bota duhet të fillojë përgatitjen për një tjetër pandemi

Kamala Harris paralajmëron se bota duhet të fillojë përgatitjen për pandemi tjetër dhe do t’i thotë OKB-së të investojë në vaksina, PPE dhe shëndetin e grave për të shmangur një katastrofë në të ardhmen

Harris do të drejtohet të hënën në OKB dhe do të përshkruajë gjerësisht se si administrata e Presidentit Biden mendon se kombet duhet të konsiderojnë përqendrimin e vëmendjes së tyre në furnizimin me vaksina.

Ajo do të thotë se tmerret e COVID-19 duhet të inkurajojnë botën për të filluar përgatitjen urgjente për pandeminë tjetër të madhe .

Harris do të thotë se investimet në fusha të tilla si zhvillimi i vaksinave, disponueshmëria e PPE dhe shëndeti i grave mund t’u japin vendeve një fillim të mbarë. 

Harris, është personi i parë me prejardhje indiane që po  shërben si nënkryetar e shtetit më të fuqishëm në botë.

“Shtetet e Bashkuara po punojnë ngushtë me qeverinë indiane për të vendosur me shpejtësi mbështetje dhe furnizime shtesë gjatë një shpërthimi alarmant COVID-19,” tha ajo