Mbledhja e Qeverisë

Kalon projektligji për konfiskimin e pasurisë së pajustifikueshme

I pari i Qeverisë, Albin Kurti, së bashku me ministrat e tij aktualisht po zhvillojnë mbledhjen e radhës së qeverisë. Në mesin e vendimeve të marra Qeveria e Kosovës njofton për kalimin e projektligjit për konfiskimin e pasurisë së pajustifikueshme.

“Kështu pasuria e përfituar tani nga aktiviteti kriminal e shumë shpejtë pasuria e pajustifikueshme do të ju kthehet qoftë direkt apo indirekt qytetarëve”, thuhet në njoftimin e Qeverisë.

Postimi i plotë i Qeverisë:

KONFISKIMI I PASURISË SË PAJUSTIFIKUESHME

KALON projektligji që do të qartësoj procedurat për shitjen e pasurive të paluajtshme si dhe dhënia me qira e pasurive të sekuestruara dhe të konfiskuara. Kështu pasuria e përfituar tani nga aktiviteti kriminal e shumë shpejtë pasuria e pajustifikueshme do të ju kthehet qoftë direkt apo indirekt qytetarëve, përmes qeverisjes së mirë, shtimit të efikasitetit të organeve ligj-zbatuese të cilat do të punojmë pa u ndalë që të forcohen, por po ashtu nuk do të rreshtim së kërkuari më shumë punë, e më shumë rezultate.