Ka vdekur fotografi që dokumentoi vuajtjet e luftës në Kosovë

Ka ndërruar jetë pas një sëmundjeje fotografi Willem Poelstra.

Fotografi dhe gazetari nga Holanda së fundmi ka sjellë në Prishtinë dhe në Beograd një ekspozitë me fotografi nga lufta e fundit në Kosovë.

Poelstra vuante nga kanceri, ndërsa në të kaluarën ishte një zhytës.

Vitin e kaluar ai hapi ekspozitën dhe një botim të titulluar ‘For Hanna, Future Stories from the Past’.

Pikërisht para Parlamentit të Kosovës këto fotografi zunë vendin dhe emocionin e tyre.

Ai ka fotografuar shtëpi të shkatërruara, të shpëtuar nga lufta, monumente, objekte dhe është takuar me familjarë të viktimave të luftës së fundit në Kosovë, shkruan KultPlus.

 Fotografi ka ende të zhdukur rreth 90 persona të familjes së tij që prej luftës së Dytë Botërore.

Poelstra ka kaluar vite duke bërë hartat e dhimbjeve në historitë e tij të së ardhmes për të shkuarën.

Miqtë e Willem Poelstra kanë ngushëlluar në rrjete sociale, për një humbje të madhe të fotografisë dhe artit jo vetëm në Holandë por në tërë Evropën.