ushtrimet

Ju mund ta përmirësoni metabolizmin vetëm duke bërë këtë ushtrim

Një studim i ri nga UT Southwestern Medical Center tregon se neuronet në minj ndikojnë metabolizmin janë aktivë deri në dy ditë pas një stërvitje të vetme.

Hulumtimi ofron një pasqyrë të re në rolin potencial të trurit në ushtrime fizike dhe – në afat më të gjatë – mund të sigurojë një objektiv për zhvillimin e terapive që përmirësojnë metabolizmin, transmeton lajmi.net.

Studimi gjeti se një stërvitje e vetme, çfarëdo qoftë, mund të nxisë aktivitetin e neuroneve në më shumë se dy ditë.

“Ky hulumtim nuk dedikohet vetëm për përmirësimin e aftësisë,” tha Dr. Williams, udhëheqës i studimit.

“Studimi ofron një kuptim më të mirë të lidhjeve nervore me ushtrimin, e cila mund të ndihmojë potencialisht një numër gjendjesh shëndetësore”.