Google

Ju kurrë nuk do ta merrni me mend: A e dini se çfarë do të thotë fjala “Google”?

Google u themelua në vitin 1998 nga shkencëtarët kompjuterikë Larry Page dhe Sergey Brin – por a e dini se çfarë do të thotë në të vërtetë fjala?

Me kalimin e kohës, marka është bërë shumë më tepër sesa thjesht një motor kërkimi, pasi kompania operon gjithashtu shërbime si Gmail, YouTube dhe shumë të tjera.

Emri Google në fakt vjen nga një gabim drejtshkrimor i fjalës “Googol” – një numër i shkruar si 1 i ndjekur nga njëqind zero.

Ky emër u zgjodh për të pasqyruar misionin e Larry dhe Sergey “për të organizuar informacionin e botës dhe për ta bërë atë të qasshëm dhe të dobishëm universalisht”, dhe interesant është se para kësaj, Google quhej Backrub.

Megjithatë, disa përdorues besojnë se Google është në të vërtetë një akronim për “Organizata Globale e Gjuhës së Grupit të Orientuar të Tokës”, por ende nuk ka prova të mjaftueshme për këtë. /Telegrafi/