Vaksina

Jo vetëm vaksinën, Britania e Madhe ka filluar testimin e një ilaçi të ri që bllokon zhvillimin e koronavirusit

Britania e Madhe ka filluar testimin e një ilaçi të ri që ndal zhvillimin e COVID-19. Shkencëtarët britanikë kanë filluar provat klinike të një ilaçi të ri të bazuar në antitrupa kundër koronavirusit, të zhvilluar nga University College London Hospitals, the National Health Service Trust (UCLH) dhe AstraZeneca.

Ilaçi mund të parandalojë që një person, i cili ka qenë i ekspozuar ndaj coronavirusit të zhvillojë sëmundjen e shkaktuar nga ajo dhe imuniteti mund të zgjasë midis gjashtë dhe 12 muaj, raporton theguardian.https://gjc.gjirafa.com/Home/IndexR?configId=5563-1&gjid=10716078&v=2.1&guid=a693bea8b4f042fcb2849f528072c81a2f93b68424014de6b3f753f82663200c

Ilaçi i ri mund të sigurojë zhvillimin e menjëhershëm të imunitetit ndaj virusit dhe të përdoret si terapi urgjence në pacientët e spitalit dhe përdoruesit e shtëpive të pleqve.

Ndryshe, tashmë britanikët kanë filluar të injektohen kundër COVID-19 me vaksinën Pfizer/BioNTech.