Pandemia

Japonia jep falas dozën e parë të vaksinës ndaj koronavirusit

Japonia ka vendosur që të japë falas vaksinën për qytetarët e saj. Sipas një urdhri të Ministrisë së Shëndetësisë të vendit aziatik, doza e parë do të jetë pa pagesë për të gjithë popullin.

Aktualisht po punohet nga disa kompani për vaksinën dhe ende nuk dihet nëse vaksinat e ndryshme që do të prodhohen do të kenë nevojë për një apo më shumë doza, raporton A2.

Gjithashtu, qeveria japoneze ka vendosur që të marrë përsipër të gjitha përgjegjësitë në rast se vaksina do të shkaktojë efekte të rënda anësore. Çdo kompensim dhe dëmshpërblim do të paguhet nga qeveria dhe jo nga ndërmarrjet që po punojnë për vaksinën.