Ja se si duket Toka nga 43.5 milionë kilometra larg

Imazhi i planetit tonë është marrë nga NASA dhe përmban një detaj të habitshëm.

Në rrugën për në diell, Parker Solar Probe mori një vështrim prapa në Tokë dhe i bëri fotografi planetit tonë. NASA ka foto të publikuar së fundmi, transmeton lajmi.net.

Toka është pika e ndritshme në mes të imazhit të duhur. Nëse zmadhoni fotografinë, do të shihni një zbehje të lehtë në anën e djathtë të tokës. Hëna është përgjegjëse për këtë, shkruan Space.com . Me sa duket, hëna është fshehur për xhirimin e fotografive pjesërisht pas terrenit.

Kur u fotografua, sonda e diellit ishte 43.5 milionë kilometra nga Toka.

Në gusht, Parker Solar Probe u nis në drejtim të diellit. Në rrugën e saj ajo përdor gravitetin e Venus për të ndihmuar. Për t’i bërë ballë nxehtësisë së diellit për sa kohë që është e mundur, sonda është e mbrojtur nga një armaturë e trashë prej rreth 12 centimetra e karbonit.