Ja përse nuk mund të shmangni kafshimin e buzëve të partnerit

Kjo ndodh kur ju dhe partneri/partnerja putheni, por nuk rezistoni dot pa shkëmbyer ndonjë kafshim të vogël. Disa njerëz mendojnë se kafshimi i buzëve të dikujt tjetër është një metodë sadomazokizmi, por nuk ka të bëjë me dicka negative.

Në fakt, është një reagim momenti që lidhet me pasionin që ndjeni për partnerin/partneren tuaj. Është një veprim natyral, ndonëse ju mendoni se është dëshirë paksa e paarsyeshme.

Ekspertët e kanë quajtur këtë “fenomen agresioni i butë” pasi analizuan dhe dolën në konkluzione se ndihmon në kontrollimin e emocioneve. Studiuesit sugjerojnë se ne i shfaqim ndjenjat në mënyra të ndryshme.

Ka raste që ne jemi të tensionuar dhe zgjedhim të numërojmë deri në 10 për të kontrolluar zemërimin sepse e dimë që mund të ketë pasoja negative nëse veprojmë pa menduar. Truri ynë përbëhet nga 3 pjesë, të ndara në ndjenja, emocione dhe instikte.

Studiuesit tregojnë se në rastet kur nuk përmbani dot dëshirën për të kafshuar buzët e partnerit/partneres, është thjesht një mënyrë për të treguar dashuri dhe pasion për të.