Rekomandimi

Ja për sa ditë pritet të shkurtohet qëndrimi në izolim pas infektimit me COVID?

Rekomandimi aktual konsiston në izolimin për 14 ditë pas rënies në kontakt me virusin, por një anëtar i Task Forcës së Shtëpisë së Bardhë tha se zyrtarët shëndetësorë po rishikojnë këtë kohëzgjatje.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve ka të ngjarë të shkurtojë kohëzgjatjen për sa kohë njerëzit duhet të karantinohen pasi të jenë ekspozuar ndaj virusit.

Agjencia federale mund të zvogëlojë periudhën e karantinës nga 14 ditë në më pak se shtatë ditë.

Sidoqoftë, ende nuk është e qartë se kur do të shpallet njoftimi i udhëzimeve të reja të karantinës.

Sipas një zyrtari federal, koha e rekomanduar e karantinës ka të ngjarë të bëhet shtatë deri në 10 ditë.

Më pas të prekurit, do të testohen dhe nëse rezultojnë negativë do të vijojnë përditshmërinë.

Jennifer Nuzzo, një studiuese e vjetër në Qendrën Johns Hopkins për Sigurinë Shëndetësore, i tha NPR se ajo do të mirëpriste një rekomandim të tillë për një rishikim.

“Shkurtimi i rekomandimeve të karantinës për t’u përqendruar në periudhën kohore gjatë së cilës shumica dërmuese e njerëzve që janë të ekspozuar ndaj virusit ka të ngjarë të bëhen ngjitës është një veprim i zgjuar, pragmatik që ka të ngjarë të rrisë pajtueshmërinë,” shtoi ajo.