Izraeli nuk pranon kërkesën e Kosovës, për të hapur ambasadë në Jerusalem

Izraeli nuk planifikon ta njoh Kosovën ka bërë të ditur zëdhënësi i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Izraelit, Emanuel Nason.
Qeveria e Benjamin Netanyahut nuk ka pranuar kërkesën e Prishtinës për të hapur ambasadë në Jerusalem përderisa Izraeli nuk e njeh Kosovën.
Izraeli nuk planifikon ta njoh Kosovën ka bërë të ditur zëdhënësi i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Izraelit, Emanuel Nason.

“Qëndrimi ynë është i qartë, nuk do ta njohim pavarësinë e Kosovës, dhe nuk ka arsye të ndryshojë qëndrimi ynë”, theksoi ai gjatë një takimi me gazetarët nga Serbia dhe Mali i Zi, përcjell lajmi.net.

“Izraeli është plotësisht i vetëdijshëm se sa e ndjeshme është çështja e Ballkanit”, shtoi ai.