Mazda Miata

Ishte makina e ëndrrave tuaja dikur, por ja sa kushton sot

Vitet e 90-ta ishin epokë e lavdishme për botën, por në një asnjë sektor sikur në botën e automobilave.

Rekordet e shpejtësisë, prodhimi i teknologjisë me shpejtësi të rrezikshme, japonezët me prodhimet e tyre janë ato që karakterizonin këtë kontekst kohor.

Problemi me vitet e 90’ta është se ka pasur kaq shumë makina, që në të vërtetë nuk mund t’i përshtateshin asaj kohe.

Në mesin e atyre makinave është edhe Mazda Miata e gjeneratës së parë, e cila bënte bujë në fillim dhe cilësohej nga një numër i konsiderueshëm njerëzish si “makina e ëndrrave”.

“Makina e ëndrrave” shikuar për nga çmimi është shndërruar në “rrangallë” – një model i tillë tashmë shitet vetëm 5.000 dollarë.