Instituti i Tony Blair përgënjeshtron serbët në lidhje me Kosovën

Institutit për Ndryshim Global ka mohuar se Tony Blair paraqitet në emër të kryetarit të Serbisë Aleksandar Vuçiq dhe Qeverisë së Serbisë

Zëdhënësja e Institutit për ndryshim global ka mohuar se Tony Blair paraqitet në emër të kryetarit të Serbisë Aleksandar Vuçiq dhe Qeverisë së Serbisë si dhe se projekti i këtij instituti të ish-kryeministrit britanik nuk ka kurrfarë lidhjeje me çështjen e Kosovës.

Kjo i është kumtuar portalit ‘Kossev’ mbrëmë nga Instituti i Tony Blairit, ndërsa pasi që lideri i Partisë popullore të Serbisë dhe funksionari i Lidhjes për ndryshime, Vuk Jeremqi, ka deklaruar se ish kryeministri britanik Blair po negocion për Kosovën në emër të kryetarit të Serbisë Aleksandar Vuçiq.

– Blairi absolutisht nuk paraqitet në emër të Qeverisë së Serbisë apo të kryetarit. Projekti i Institutit tonë nuk ka kurrfarë lidhjeje me çështjen e Kosovës – citon portali serb “Telegraf” kumtesën, të cilën e ka nënshkruar zëdhënësja e Institutit Julie Crowley.