Prishtinë

Infektiva pa elemente higjienike, flasin nga SHSKUK

Infermierët janë ankuar për mungesë të shampos dhe elementeve tjera higjienike brenda Infektives.

Brenda kësaj Klinike, janë një numër i madh i personelit shëndetësor e infermierëve.

Ata po kujdesen për 120 pacientët e shtrirë të prekur me Covid 19.

Aty, hyjnë edhe familjarët e pacientëve, që kujdesën për ta here pas here.

Stafi shëndetësor e infermierët menjëherë pasi të kryejnë ndërrimin shkojnë në shtëpi tek familjarët e tyre.

Por mbajtjen e higjienës para se të shkojnë në shtëpi, së fundmi e patën të pamundur infermierët e kësaj Klinikë.

Kryetari i sindikatës së infermierëve Fitim Havolli  ka deklaruar se gjatë vikendit në këtë Klinikë pati mungesë të kushteve elementare për higjienë.

Fitim Havolli, infermier në Klinikën Infektive

‘’ Thirrje publike për çdo ditë, gojën plotë këshilla ministri i Shëndetësisë për higjienë personale, larja  e duarve pas çdo kontakti, me çka ministër me bërë larjen e duarëve? Deri sa aspekti higjenik është shumë me rendësi, larja e duarve, po ja bëjë me dije Ministrit të shëndetësisë z Vitia,  se as gjërat më elementare prej që keni ardhur si ministër nuk po i posedojmë ne si profesionist e punëtorë shëndetësor. Shampon dhe letër për tharjen e duarve nuk kemi në gjithë vikendin, a thu çka është ka ndodh në këtë vend!’’