I akuzuari për sulmin në Pitsburg deklarohet i pafajshëm

Robert Bowers, i akuzuari për vrasjen e 11 hebrenjve derisa kanë qenë duke u lutur në një sinagogë në Pitsburg të shtunën, është deklaruar i pafajshëm.

Mediat amerikane kanë raportuar se 46 vjeçari ka kërkuar që procesi të zhvillohet mbi bazën e një jurie gjykatësish.

Ai përballet me 44 akuza, duke përfshirë, vrasjen, krime me baza të urrejtjes dhe krime tjera.

Refugjati iranian mbledh 700,000 dollarë për viktimat e sinagogës në Pensilvani

Prokurorët janë duke kërkuar që ai të ndëshkohet me dënim me vdekje.

Autoritetet e kanë cilësuar sulmin në sinagogë, incidentin më të keq anti-semitik në gjithë historinë amerikane.

Përveç personave të vrarë janë plagosur edhe gjashtë persona të tjerë, në mesin e tyre katër zyrtarë policorë.