“Hëna e Gjahtarëve”

“Hëna e Gjahtarëve” fotografohet nga vende të ndryshme

Këto ditë, hëna ka qenë më e madhe dhe më e shndritshme nëse shihet nga Europa e veriut.

Ajo quhet hëna e gjahtarëve “Hëna e Gjahtarëve”, dhe drita e saj përdoret nga gjahtarët për të bërë gjueti natën.

Para “Hënës së Gjahtarëve është “Hëna e të korrave”, drita e së cilës përdoret nga fermerët për të punuar natën teksa përgatiten për dimrin.

Kjo shfaqje e hënës ndodh një herë në vit, në vjeshtë, pothuajse gjithnjë në tetor. Një herë në katër vite shfaqet në nëntor.

loading…