Ministrja Haxhiu

Haxhiu: Dhuna nuk do të normalizohet

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu ka thënë se dhuna nuk do të normalizohet në përmbyllje të “16 Ditëve të Aktivizmit Kundër Dhunës me Bazë Gjinore”.

Përmes një videoadresimi ajo ka thënë se angazhimi dhe fushata kundër dhunës do të vazhdojnë.

“Si ministre jam e shqetësuar për rastet e dhunës dhe femicidit. Do ta vazhdojmë punën dhe koordinimin institucional për mbrojtjen e jetëve të grave dhe vajzave”, ka thënë ajo.

Haxhiu ka shtuar se ndërgjegjësimi kolektiv dhe efikasiteti institucional do ta bëjnë Kosovën vend të sigurt për gratë dhe vajzat.

“Beteja për ta eliminuar dhunën në bazë gjinore është e përhershme”, ka thënë ajo.