Marrëveshja

Haradinaj: Nga sot, kufiri i Kosovës drejt Shqipërisë nuk ekziston

Kryeministri Ramush Haradinaj ka thënë se nga sot kufiri i Kosovës drejt Shqipërisë nuk ekziston.

“Është në interes të Kosovës dhe Shqipërisë që të ruajmë dhe avancojmë partneritetin bilateral mes dyja vendeve”, ka shkruar Haradinaj në profilin e tij në Facebook.

“Në këtë frymë, sot isha i nderuar të merrja pjesë në nënshkrimin e marrëveshjes për ngritjen e pikave të përbashkëta kufitare mes Kosovës dhe Shqipërisë, në principin e IBM-it dhe rrugës tonë të përbashkët Europiane”.

Ai ka treguar se nga sot nuk ka më kifinjë mes Kosovës dhe Shqiperisë.

“Nga sot, kufiri i Kosovës drejt Shqipërisë nuk ekziston. Do të kemi vetëm një ndalje të përbashkët. Puna do të vazhdojë dhe në Mars të vitit qe po hymë, do të përfundojë edhe faza e dytë e heqjes së plotë të kufirit Kosovë – Shqipëri, i bazuar në parimet e Schengen-it. Urime Kosovë, Urime Shqipëri”.