Kryeministri

Haradinaj: Fabrika e përpunimit të nënprodukteve të kafshëve në vitin tjetër

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka njoftuar se Fabrika e përpunimit të nën produkteve të kafshëve, do të përfundojë në fund të vitit 2019.
Haradinaj gjatë seancës së Kuvendit, duke iu përgjigjur deputetit Driton Çaushi, tha se për shkak të procedurave në nisje ka pas vonesa për ndërtimin në këtë fabrikë.

Çaushi tha se kjo fabrika ishte paraparë të përfundojë në vitin 2017, dhe këto mbetje përfundojnë në deponi të qyteteve, duke rrezikuar jetën e qytetarëve.

Kjo fabrikë do të kushtojë 7.7 milionë euro, ku 5.5 milionë euro do të jenë investim nga BE.