shefi i Qeverisë

Haradinaj: Dorëheqja e kryetarëve të komunave veriore antikushtetuese

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj pas mbledhjes së Qeverisë ka folur edhe për dorëheqjet e katër kryetarëve të komunave veriore.

Ai tha se është një vendim pezull sepse në të shkruan “Kosova dhe Metohia”, që është anti kushtetuese.
Ky dokument sipas kryeministrit nuk vlen as për Kushtetuesen.

Haradinaj sërish ka folur edhe për masat që Kosova ka vënë ndaj Serbisë duke thënë se tash janë identifikuar edhe masa të reja ndaj shtetit fqinj.

Haradinaj po ashtu tha se kushdo që i lejon vetes që të flet për korrigjim të kufijve është e dëmshme edhe për rajonin.

Haradinaj duke folur për Javën e Kundër Korrupsionit ka thënë se Qeveria ka kryer punë dhe ligje për luftimin e korrupsionit duke përmendur kështu buxhetin për sistemin e drejtësisë që është rritur mbi 30 përqind.

Në mbledhjen e Qeverisë sot është miratuar kërkesa e Këshillit Prokurorial të Kosovës për aprovimin e shtesave për prokurorët e Prokurorisë Speciale.

I pyetur përse ka ardhur ky vendim, Haradinaj ka thënë se nuk është vendim i ri. “Çka të bëjmë a t’ua ndalim pagat prokurorëve?”, ka pyetur Haradinaj.