Karantina

Greqia heq karantinën për vendet e BE-së dhe pesë shtete të tjera

Greqia ka hequr nevojën e karantinës për udhëtarët nga shtete të ndryshme.

Greqia ka hequr kërkesën e saj për karantinë për udhëtarët që vijnë nga Bashkimi Evropian, Britania e Madhe, SHBA, Emiratet e Bashkuara Arabe, Serbia dhe Izraeli, sipas raporteve të medias.

Në vend të karantinës, udhëtarët do të duhet të tregojnë dokumentacionin që vërteton se janë vaksinuar plotësisht ose provën e një testi negativ PCR të administruar 72 orë para se të zbarkonin në Greqi.

Udhëtarëve më parë iu kërkua karantinë për shtatë ditë.

Ajo vjen pavarësisht nga një rritje në nivelet e infeksioneve javët e fundit, me dhjetëra vdekje dhe më shumë se 1,500 raste të reja çdo ditë.