Gratë inteligjente

Gratë inteligjente nuk i përdorin kurrë këto 8 fraza në bisedë

Të gjithë duan të kenë një komunikim të këndshëm dhe të këndshëm me njerëzit e tjerë dhe për ta arritur këtë, është mirë të shmangni frazat që mund të lëndojnë ndjenjat e dikujt ose t’u bëni të ditur të tjerëve se nuk ju intereson.

Këto janë tetë më të zakonshmet

Dukesh i lodhur

Kur i thua dikujt se duket i lodhur, nuk po thua asgjë të mirë. Të lodhur nënkupton që njerëzit nuk janë shumë tërheqës, ne i imagjinojmë me rrathë të errët poshtë syve dhe një prerje flokësh të keqe, të defokusuar dhe me humor të keq.

Në vend të kësaj, pyetini se si janë, nëse mund t’i ndihmoni dhe përpiquni t’i gëzoni pak. Në këtë mënyrë, ata do të kuptojnë se ju kujdeseni për ta.

Ke humbur shumë peshë

Ky koment me qëllim të mirë zbulon se jeni shumë kritik. T’i thuash dikujt se ka humbur shumë peshë, sugjeron që personi dikur dukej jo tërheqës. Në vend të kësaj, drejtojuni pozitiveve dhe komplimenteve për pamjen e tyre të mirë.

Krahasimi me diçka nga më parë nuk është kurrë krejtësisht pozitiv, ju bën të kuptoni se para se të mendonit se sa keq dukej.

Ti ishe sigurisht shumë i mirë për të

Nëse shoku juaj sapo u nda me ju, ky lloj komenti mund ta lëndojë atë, sepse në thelb po i thoni atij se ai bëri një zgjedhje të keqe për veten e tij.

Në vend të kësaj, mbështesni ata dhe kthehuni nga e ardhmja.

Ti gjithmonë… ose Ti kurrë…

Njerëzit nuk janë njëdimensional dhe as sjellja e tyre. Nuk ka asnjë person që është “gjithmonë” ose “kurrë”. Këto fraza janë krijuar për të nxitur argumente sepse i vendosin njerëzit në mbrojtje, gjë që nuk është aspak e mirë sepse situatat në të cilat përdoren më shpesh janë argumente.

Në vend të kësaj, është më mirë të përqendroheni te problemi, të flisni për atë që bëri burri dhe t’i përmbaheni fakteve. Nëse është diçka që është përsëritur disa herë, është më mirë të filloni fjalinë me ‘shpesh’ në vend të ‘gjithmonë’ ose ‘kurrë’.

Siç thashë më parë …

Të gjithë harrojmë, herë pas here. Kjo frazë tingëllon sikur jeni ofenduar sepse duhet të përsërisni diçka dhe kjo nuk do ta ndihmojë marrësin e mesazhit ta pranojë hapur, përkundrazi do të mbyllet në vetvete.

Në vend të kësaj, kur të përsërisni, shihni se çfarë mund të bëni për të përcjellë mesazhin në një mënyrë më interesante dhe më të qartë. Në këtë mënyrë, të gjithë do të kujtojnë atë që keni thënë.

Të paktën unë kurrë nuk…

Kjo frazë është në fakt një mënyrë agresive për të larguar vëmendjen nga gabimi juaj duke vënë në dukje një gabim të vjetër, ndoshta të parëndësishëm që ka bërë personi tjetër (një që duhet ta kishit falur deri tani).

Gjithmonë është më mirë të kërkoni falje dhe të pranoni gabimin e bërë, gjë që mund t’ju çojë në një zgjidhje të mundshme më shpejt dhe më lehtë në bisedë. Pranimi i fajit është një mënyrë e mahnitshme për të parandaluar përshkallëzimin.

Mbetet në dorën tuaj ose çfarëdo që dëshironi

Edhe pse mund të mos ketë rëndësi për ju se çfarë ju pyet dikush, ajo që ka rëndësi për ta është përgjigja juaj. Prandaj po ju pyet. Pra, në vend që t’i thoni atij “Mbetet në dorën tuaj’ ose ‘Çfarëdo që dëshironi, jepini atij njohuritë tuaja për problemin. Kur flisni mendjen tuaj, kjo tregon se ju intereson personi që ju bëri pyetjen.

Dukesh mirë për moshën tënde

Përdorimi i ‘për tuajin’ si pikë referimi tingëllon i vrazhdë. Askush nuk dëshiron të jetë ‘i zgjuar për një atlet’ ose ‘jetik për bashkëmoshatarët’. Njerëzit duan vetëm të jenë të zgjuar dhe të shëndetshëm. Në vend të kësaj, thoni se duken mirë ose të shkëlqyer. Komplimentet e sinqerta s’kanë nevojë për kualifikime dhe krahasime.