Australi

Gratë do të jenë në gjendje të kenë bebe pa ndihmën e meshkujve, kjo është metoda

Gratë australiane do të jenë në gjendje të kenë foshnja pa ndihmën e meshkujve brenda dy dekadave, thotë një ekspert i fertilitetit.
Dr David Molloy tha se shtatzënitë nuk do të kenë më nevojë për kontributin e meshkujve në të ardhmen në sajë të avancimeve në teknologjinë e fertilitetit.

Meshkujt e vegjël u lindën kohët e fundit nga dy nëna në Kinë , dhe Dr Molloy vuri në dukje se ai nuk e kupton se pse suksesi i njëjtë nuk mund të arrihet në riprodhimin njerëzor, transmeton lajmi.net.

Aktualisht në Australi, komitetet etike dhe ndalimet ligjore do të ndalonin procesin në njerëz, por Dr Molloy tha se qëndrimet do të ndryshojnë me kalimin e kohës.

Dr. Molloy tha se “sukseset shkencore do të vazhdojnë të ndodhin dhe nuk mund të ndalet”, raportoi Courier-Mail .

“Unë mendoj se do të jetë e mundur për të fekonduar një vezë me një sërë gjysmë kromozome dhe redaktimi i shënjestrës së gjeneve”.

Dr Molloy tha se përparimi në teknologjinë e pjellorisë do të ishte ‘një zbulim i madh’, por vuri në dukje se ishte ‘e rëndësishme për të hetuar rigorozisht sigurinë dhe për të vlerësuar etikën’.

Komentet e tij vijnë pas minjve të foshnjave të lindura nga dy nëna në një studim të shkëlqyer që mund të nxiste shpresën për çifte homoseksualë të cilët dëshirojnë fëmijët e tyre biologjikë.

Njëzet e nëntë minj të shëndetshëm u krijuan nga shkencëtarët në Akademinë Kineze të Shkencave duke përdorur ADN-në e marrë nga dy vezë të miut – pa spermë nga një baba.