Gjashtë mënyrat për të dekoruar dhomën me shumë stil

Përderisa idetë moderne dhe luksoze të dizajnit shpesh kërkojnë që ju të keni një dhomë me hapësirë të mjaftueshme për t’u ulur; një zyrë të vogël ose një shtrat mbretëror në dhomën tuaj të gjumit, mos harroni se funksioni kryesor i dhomës së gjumit duhet të jetë një vend për t’u çlodhur.

Në fakt, dhomat e vogla të gjumit mund të jetë një bekim për një gjumë më të mirë gjatë natës, transmeton Telegrafi.

Shoqata amerikane e gjumit rekomandon mbajtjen e aktiviteteve stimuluese nga dhoma gjumi. Ata paralajmërojnë se shpërqendruesit si TV, interneti dhe puna, mund të prishin modelet tuaja të gjumit. Pra, sa më e thjeshtë dhoma, aq më shumë gjumë kualitativ do të bëni.

Dekoroni dhomën me ngjyra të lehta

Ngjyra e bardhë është një zgjedhje praktike për një dhomë gjumi të vogël. Bënë hapësirën tuaj të duket më e kompletuar. Përdorimi i ngjyrave të bardha krijon iluzion që dhoma e gjumit të duket më e madhe.

Vendosni shtratin në qoshe tek muri

Shumica e dhomave të gjumit shtratin e kanë të vendosur në mes, ajo zë shumicën e hapësirës duke e bërë atë të pashfrytëzueshme. Për të pasur më shumë hapësirë, zhvendosni shtratin në qoshe të dhomës.

Mos përdorni korniza të mëdha për shtrat

Pak centimetra hapësirë shtesë mund të jetë jetike në një dhomë gjumi të vogël.

Vendosni pasqyre për të bërë dhomën të duket më e madhe

Pasqyra bën të duket më e gjerë një dhomë e vogël gjumi duke krijuar iluzionin e një dhome më të madhe. Pozicionimi i një pasqyre për të pasqyruar dritën e një dritare është gjithashtu e vetmja mënyrë për të ngritur dritën natyrore në hapësirën tuaj.

Shtoni tapeta

Vetëm për shkak se dhoma gjumi juaj duhet të jetë pa dekorime, përzgjedhja e enterierit është gjithmonë një zgjedhje e mirë. Tapetat kanë tendencë për ta bërë dhomën tuaj të duket më e vogël, por duke e përdorur atë në mënyrën dhe teknikën e duhur.

Flini në mbishtrojë

Nëse hapësira e dhomës është e kufizuar, por ju keni tavane më të larta, merrni parasysh shtimin e një papafingo. Ky nuk është një opsion për të gjithë, por për ata që nuk kanë problem që të ngjiten sipër shtratit, kjo mënyrë mund të transformojë plotësisht një hapësirë.