GM

General Motors ndryshon logon pas më shumë se gjysmë shekulli

Gjiganti amerikan i automjeteve po hyn në epokën elektrike me një identitet të ri vizual.

Trendi i modernizimit të logos, i cili ka ndikuar në industrinë e automobilave në vitin e fundit, vazhdon.

Ndërsa prodhuesit lëvizin me shpejtësi drejt elektrizimit, shumë prej tyre vendosin të rifreskojnë identitetin e tyre vizual në mënyrë që ta harmonizojnë atë më mirë me teknologjitë moderne.

Ashtu si disa kompani të tjera makinash, General Motors nuk e ka ndryshuar logon e tij për një kohë të gjatë – praktikisht që nga viti 1964, kur u prezantua shenja tani e njohur që përbëhej nga dy shkronja të mëdha “G” dhe “M”, të theksuara me një rresht më poshtë.

Në gjashtë dekadat e fundit, industria e automjeteve dhe makinat kanë pësuar ndryshime të rëndësishme, të cilat janë theksuar veçanërisht në dekadën e dytë të shekullit 21.

Kjo është arsyeja pse gjigandi amerikan i automjeteve vendosi të paraqesë një identitet të ri vizual si pjesë e fushatës së re, e cila njofton zgjerimin e automjeteve elektrike dhe makinave më të sigurta.

Stema ende mbizotërohet nga ngjyra e kaltër dhe aty janë të gjithë elementët e logos së vjetër, por të ndryshuara në mënyrë të konsiderueshme. Përbëhet nga shkronja të vogla “g” dhe “m”, dhe vizatimi shkurtohet dhe nënvizohet vetëm nën shenjën “m”.

Fushata “Everybody in” synon të krijojë një botë të së ardhmes pa emisione dhe ndotje të dëmshme, por edhe pa aksidente trafiku.

GM ka një kurs të qartë veprimi – për të përshpejtuar zbatimin e shtytjes elektrike në automjete, në mënyrë që ky prodhues të bëhet një lider në fushën e elektrifikimit të automobilave, në të cilën një rol kryesor luhet nga platforma e re mekanike.

Shpërndaje