Gazeta e Hong Kongut: Drejtori i Interpol-it është në Kinë

Drejtori i Interpol-it, Meng Hongwei, zhdukja e të cilit është raportuar më parë, besohet se është në Kinë dhe ai është marrë nën hetime nga autoritete kineze pas arritjes së tij në atë vend.

Këtë lajme ka bërë të ditur gazeta e Hong Kongut “South Tea Morning Post”, duke iu referuar burimeve të paemërtuara.

Meng, 64 vjeç, raportohet se ka arritur në Kinë javën e kaluar. Në faqen e internetit të Ministrisë kineze të Sigurisë Publike, Meng është renditur si zëvendësministër, por ka humbur postin e tij në komitetin e Partisë Komuniste në prill, thuhet në letër. Ai u emërua drejtor i Interpolit në vitin 2016. Interpoli tha se ishte i njoftuar me raportet rreth zhdukjes së pretenduar të Mengit.