Gashi vendosi gurthemelin për ngritjen e përmendores se Skënderbeut në Zym Te Hasit

Ministri i Kulturës Rinisë dhe Sportit Kujitm Gashi, në Manifestimin tradicional Takimet e Gjeçovit në Zym, i cili këtë vit mbahet në kuadër të aktiviteteve të viti mbarëkombëtar të Skënderbeut shprehu kënaqësinë e veçantë që në emër të Qeverisë është bashkë me zymjanët në aktivitetin tradicional “Takimet e Gjeçvit”.

Gashi tha Zymi i Hasit është epiqendër e zhvillimit të një prej ngjarjeve më të mëdha në regjionin e Prizrenit në regjionin e prizrenit dhë ka karakter dhe rëndësi të veçantë kulturore e shkencore.

“Kjo ngjarje është e pakrahasueshme edhe për shkak të ruajtjes së vazhdimësisë si ngjarje e veçantë”, tha Ministri Gashi Ministri Gashi At Shtjefën Gjecovin e portretizoi si një personaliet të shquar të kombit veçanërisht për mbledhjen argumentimin dhe dokumentimin e historisë dhe kulturës së popullit tonë, ndërsa e dha edhe një premtim para të pranishmëve.

“Që të gjithë jemi dëshmitar se Shtjefën Gjeçovit po i mungon një personalitet i madh prandaj jam sot këtu në emër të Qeverisë por edhe si Ministër i kultrurës të ju them se vitin e ardhshëm këtu do ta inaugurojmë edhe shtatoren e Pejtër Bodanit”.

Ministri i Kulturës Kujtim Gashi edhe në këtë rast tha se Ministria që e udhëheq ai është e përkushtuar që t’i mbështes fuqishëm manifestimet e mëdha.

Ministri Gashi bashkë me organizatorët vendosi gurthemelin e shtatores së Gjergj Kastriot Skënderbeut.