Ganimete Musliu

Ganimete Musliu ngacmon VV-në pasi rikthyen në Kuvend gotat e qelqit

Deputetja e Lëvizjes Vetëvendosje, Fitore Pacolli ka njoftuar për një kampanjë që e ka ndërmarr Grupi Parlamentar i Lëvizjes Vetëvendosje, që të konsumojnë ujë nga rrjeti i ujësjellësit, shkruan Gazeta Express.

Pacolli ka thënë se më nuk do të blihet ujë dhe se nuk do të përdoren shishet e plastikes. Me këtë rast, sipas saj do të ulen edhe shpenzimet e parasë publike.

“Nuk do të blihet më ujë siç është blerë më parë.  Do të pimë ujë që vjen nga rrjeti publik sikurse pinë mbi 80% e popullatës në Kosovë.  Do ta ruajmë mjedisin. Për çdo muaj në deponitë tona nuk do të hedhim rreth 5 mijë shishe të plastikës e rreth 5 mijë gota të plastikës në muaj.  Do të ulim shpenzimet e parasë publike.  Kuvendi shpenzon rreth 9 mijë euro në muaj për furnizim me ujë. Çdo vit do të kursejmë rreth 25 mijë euro”, ka njoftuar ajo.

Ndaj kësaj kampanje ka reaguar Ganimete Musliu e PDK-së. Ajo tha se gotat e qelqit janë përdorur edhe më herët në Kuvendin e Kosovës, por se janë larguar për shkak të siç tha ajo, deputetëve të dhunshëm të LVV-së.

“Më lejoni që të marrë një minute kohë rreth kampanjës me të cilën u hap kjo seancë sot nga kolegia jonë nga Vetëvendosja. Desha vetëm me ja rikujtu që unë fillimisht e përgëzoje për kampanjën për mbrojtje të ambientit, por desha t’ia përkujtojë që nuk është hera e parë që ne pimë me gota të qelqit në Kuvend e Kosovës. Është mirë me e rikujtu se pse janë larguar gotat e qelqit nga Kuvendi. Janë larguar për shkak të dhunës së krijuar në këtë Kuvend dhe rrezikut që është paraqitur këtu nga deputetët e dhunshëm të VV-së. Unë e përgëzojë rikthimin e gotave të qelqit dhe uroj e shpresoj që të mos na detyroni që t’i largojmë prapë”, ka thënë Musliu.