Galaktika që po ushqehet me galaktika tjera më të vogla

Ajo u zbulua fillimisht disa vjet më parë, por vëzhgimet e reja nga grupi ALMA i Kilit tregojnë se galaktika aktualisht po ha fqinjët e saj.

Nga këndvështrimi ynë, galaktika po ha një total prej tre galaktikave më të vogla, duke i hequr ato me tërheqjen e saj gravitacionale.

NASA thotë se WISE J224607.55-052634.9 konsiderohet galaktika më e shkëlqyeshme dhe ky vëzhgim i ri ndihmon për të shpjeguar pse.

Galaktika jashtëzakonisht e ndritshme nuk është një shkelës rekord në aspektin e madhësisë, prandaj pse është aq e ndritshme? Shkencëtarët tani besojnë se galaktika në thelb është duke vjedhur “karburant” për të fuqizuar prodhimin e saj të energjisë nga tre galaktikat fqinje.

Studiuesit kishin një ide se galaktika jashtëzakonisht e ndritshme kishte disa fqinjë, por nuk e kishte idenë se në të vërtetë po ushqehej me to. Puna e tyre u botua në revistën Science.