Gabimet që nuk duhet t’i bëni gjatë dushit

Një dush i mirë shpesh herë konsiderohet si çelësi për të nisur ditën me pozitivitet.

Mirëpo, ka edhe gabime që mund të bëhen gjatë dushit, të cilat kësaj radhe do t’i ndajmë me ju:

Ta lani fytyrën në dush – sipas ekspertes së kujdesit ndaj lëkurës, Kaye Scott, nxehtësia e ujti dhe shtypja mund t’i bëjnë keq lëkurës suaj.

Të qëndroni mbi ujin e përzier me sapun.

Të laheni në ujë të ashpër- nëse keni lëkurë të ndjeshme, duhet ta shmangni ujin natyral, dhe të laheni me ujë të shisheve apo të instaloni filtrues.

Uji me nivel të lartë të kalciumit mund ta irritojë lëkurën e njerëzve me gjendje të lëkurës si ekzema.

Ta përdorni zhiletë të lagësht – nëse e lini atë në ndonjë zonë të lagur, pa kohë të mjaftueshme dhe të përshtatshme të tharjes, atëherë ju mund ta infektoni lëkurën tuaj pas çdo përdorimi.