Fëmijët duhet të peshohen gjatë shkollimit, për të parandaluar obezitetin

Fëmijët duhet të peshohen çdo vit në shkollë nën propozime radikale për të reduktuar obezitetin, thonë pediatrit.

Kolegji Mbretëror i Pediatrisë dhe Shëndetit të Fëmijës thotë se shëndeti i nxënësve në Angli po mbetet prapa vendeve të tjera europiane dhe rrezikon të përkeqësohet më 2030, njofton Klan Kosova.

Nivelet në rritje të obezitetit, çështjet e shëndetit mendor dhe normat e rritjes së vdekshmërisë foshnjore tregojnë se ekziston ‘rrezik në horizont’ për gjeneratën e ardhshme, paralajmëron ai.

RCPCH u kërkon zyrtarëve të paraqesin kontrolle vjetore shëndetësore për të gjithë fëmijët për të kërkuar shenja paralajmëruese të problemeve si pjesë e një raporti rekomandimesh që synojnë përmirësimin e shëndetit të të rinjve, njofton Klan Kosova.