Dr. Anthony Fauci

Fauci thotë se duhet të bëjmë 8 gjëra për t’u përballur me variantin Omicron

Drejtori i Institutit Kombëtar për Alergji dhe Sëmundje Ngjitëse në Shtetet e Bashkuara, Dr. Anthony Fauci renditi tetë gjërat që njerëzit e zakonshëm duhet të ndërmarrin për të trajtuar variantin e ri Omicron.

Në një konferencë të martën me ekipin e përgjigjes ndaj COVID-19 të Shtëpisë së Bardhë, Fauci – drejtori i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive – tha se masat ekzistuese që kemi marrë kundër COVID-19 duhet të funksionojnë kundër variantit të zbuluar rishtazi.

Fauci rekomandoi hapat e mëposhtëm për t’u mbrojtur kundër variantit Omicron:

1.Vaksinohuni kundër COVID-19.

2.Nëse jeni tashmë i vaksinuar, merrni një vaksinë përforcuese.

3.Përdorni maska.

4.Shmangni vendet e mbushura me njerëz.

5.Mblidhuni jashtë ku është e mundur.

6.Distanca sociale nga të tjerët.

7.Bëhuni testuar.

8.zolohuni nga të tjerët nëse rezultoni pozitiv për COVID-19

“Këto gjëra që kemi bërë, duhet të vazhdojmë t’i bëjmë,” tha Fauci.