Shefi i Teslas

Elon Musk zotëron Ethereum dhe Dogecoin

Elon Musk, shefi ekzekutiv i Teslas dhe themelues i SpaceX, ka konfirmuar kohët e fundit se ai zotëron kripto-monedhën Ethereum (ETH) dhe Dogecoin (DOGE), duke shtuar se të dy Tesla dhe SpaceX aktualisht mbajnë Bitcoin (BTC).

Elon Musk e bëri të ditur këtë në panelin “The Word B” me shefin ekzekutiv të Tëitterit, Jack Dorsey. Në deklaratën e tij të hapjes, ai deklaroi se ai mbetet një mbështetës i kriptomonedhës kryesore, Bitcoin (BTC) dhe kriptomonedhave, pavarësisht nga mosinteresimi i tij për konsensusin e provës së punës (PoW) që konsumon energji.

Cilat janë aksione publike dhe kriptovalutat që ai zotëron?

Sipas Elon Musk, i vetmi aksion publik që ai zotëron është Tesla, por tre pasuritë e vetme kuptimplota që ai zotëron përveç Tesla Stock (TSLA) janë Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) dhe Dogecoin (DOGE). Ai shtoi se ai zotëron shumë më shumë BTC sesa ETH ose DOGE.

Përveç numrit të monedhave digjitale që ai pretendoi se zotëron, Elon Musk gjithashtu konfirmoi që SpaceX gjithashtu zotëron Bitcoin (BTC).