Elon Musk

Elon Musk thotë se llogaritë robotë me “përmbajtje të mirë” mund të përdorin API-në e Twitter-it falas

Elon Musk thotë se llogaritë robotë me “përmbajtje të mirë” mund të përdorin API-në e Twitter-it falas.

Pas mbylljes së aplikacioneve të klientëve të palëve të treta, si Tweetbot dhe Twitterrific, Twitter njoftoi javën e kaluar se zhvilluesit do të duhet të regjistrohen për një “shtresë bazë të paguar” për të hyrë në API të Twitter duke filluar nga 9 shkurt.

Në atë kohë, Musk e justifikoi lëvizjen duke thënë se API-ja pa pagesë “po abuzohet” nga mashtruesit, duke shtuar se një abonim rreth 93 euro (100 dollarë) në muaj “me verifikim ID” mund t’i “bëjë gjërat shumë më të qarta”.

Lëvizja tërhoqi kritika nga zhvilluesit dhe përdoruesit e Twitter që krijojnë dhe përdorin “mashtrimin” për një sërë qëllimesh.

Por ngarkimi i zhvilluesve për të hyrë në API të Twitter paraqet gjithashtu një mundësi tjetër për të fituar para për kompaninë, diçka që Musk e ka bërë prioritet që nga marrja e platformës.

Edhe pse duket se Musk do të lejojë një nivel të qasjes falas në API të Twitter-it, rreth saj mbeten akoma shumë pyetje.

Nga The Verge shkruajnë se ata nuk e dinë se çfarë përmbajtje Musk e konsideron si “të mirë”, dhe mbetet e paqartë se nëse politika e re do të aplikohet për llogaritë robotë të krijuar në të ardhmen ose vetëm tek llogaritë ekzistuese. deri në momentin që Twitter do të bëjë një njoftim zyrtar në lidhje me ndryshimin, e ardhmja e llogarive robotë në platformë mbetet në harresë. /Telegrafi/