Grurë

Eksportet e grurit ukrainas arrijnë thuajse në nivelet e paraluftës

Eksportet e grurit ukrainas pothuajse janë kthyer në nivelet e paraluftës, shkruan The Guardian.

Në 17 ditët e para të tetorit eksportet ishin vetëm 2.4% më të ulëta se në të njëjtën periudhë të vitit 2021, pavarësisht mbylljes së disa porteve detare dhe pushtimit rus, sipas të dhënave të ministrisë së bujqësisë.

Eksportet e drithërave të vendit kanë shënuar rënie që nga shkurti, pas mbylljes së porteve duke rritur çmimet globale të ushqimit dhe duke shkaktuar frikë nga mungesa në Afrikë dhe Lindjen e Mesme.

Tre porte të Detit të Zi u hapën në fund të korrikut sipas një marrëveshjeje midis Moskës dhe Kievit, e cila u ndërmjetësua nga Organizata e Kombeve të Bashkuara dhe Turqia.